Q-Label

Wij behaalden als één van de eerste horeca-zaken aan de Belgische kust het Q-label. Dit teken staat garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan de hoogste eisen. Wij staan klaar voor u en wij luisteren naar u...

interview: Petra Van Brussel - Grand Hotel Belle Vue
Bron: 
www.dehaan.be


"een warm onthaal, rust en de lekkere seizoensgebonden tafel"

Hoelang werk je al aan de Kust en kan je iets meer vertellen over jouw zaak?
Ik werk sinds 1996 in De Haan. Tot 2006 baatte ik met mijn echtgenoot het restaurant van de Royal Ostend Golf Club uit. In 2006 hebben wij de exploitatie van het Grand Hotel Belle Vue in het centrum van De Haan overgenomen. Dit hotel dateert uit 1910, het is een toonbeeld van de anglo-normandische architectuur uit het begin van vorige eeuw. Momenteel telt het hotel 32 kamers, waarvan er op dit ogenblik 22 gerenoveerd zijn, met daarnaast het restaurant "Bistro Place Royale".

Waarom is kwaliteit voor jou belangrijk?
Wij hebben de kwaliteitsboodschap reeds sedert het begin willen uitdragen, zowel op het gebied van gastvrijheid als comfort en eerlijke keuken. Onze aanpak was vanaf de eerste dag hierop gericht. Sedertdien zijn alle inspanningen en investeringen ook in deze context uitgevoerd. De aspecten die we zelf belangrijk vinden als we op reis gaan, proberen we in onze eigen zaak zo goed mogelijk te verzorgen.

Je hebt tijdens het kwaliteitstraject een kwaliteitsbelofte voor jouw gasten opgesteld: wat houdt die belofte voor jouw zaak concreet in?

Laat mij dit illustreren met een gevleugelde zin van Proust: "... à la recherche du temps perdu.....". We zorgen voor een warm onthaal, een eerlijke gastronomie, seizoensgebonden gerechten waarbij we alleen de beste producten gebruiken en we zorgen onvoorwaardelijk voor een correcte bediening. We gaan op zoek naar de authenticiteit en de grandeur van dit mooie gebouw en bieden de gast een uniek kader om tot rust te komen. Wat mooi is, willen we in ere houden. We creëren voor de gast een kader, een omgeving waarbinnen hij zijn eigen "verloren tijd" kan terugvinden. We zijn op een vriendelijke, doch discrete manier aanwezig.

Wat vind je aantrekkelijk aan de Kust?
Een van de mooiste troeven die onze Kust biedt, is ongetwijfeld de uitgestrektheid, het gevoel van ruimte waardoor je tot rust komt en die je ook kan inspireren. Waar anders vind je eveneens de unieke combinatie van strand, duinen en bossen en de schoonheid van ongerepte natuur?

Wat is jouw favoriete plek aan de Kust en waarom?
Zonder enige twijfel het strand en de bossen van De Haan. Een prachtige locatie om volop te genieten van al het moois dat onze Kust vooral hier te bieden heeft.